Gred Baru DG56 Untuk Warga Pendidik Diperkenalkan ​

Gred Baru DG56 Untuk Warga Pendidik Diperkenalkan

 

廣告-請繼續往下閱讀

PUTRAJAYA 4 April - Datuk Seri Najib Tun Razak mengumumkan untukmewujudkan Gred 56 untuk skim pegawai pendidikan iaitu sebuahkenaikan pangkat baharu Gred DG56.

Perdana Menteri berkata, kenaikan itu melibatkan guru-guru yangberada dalam Gred 54 selama lima tahun dan telah menunjukkanprestasi cemerlang.

 

「Tapisan DG56 memberi peluang baik untuk kenaikan pangkat kepada323 orang dengan melibatkan peruntukan RM7.4 juta bermula 1 Januari2019」

katanya ketika berucap dalam Majlis Amanat Perdana PerkhidmatanAwam Ke-16 (MAPPAXVI) di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya disini hari ini.

Yang hadir sama timbalannya, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi;Ketua Setiausaha Negara, Tan Sri Dr. Ali Hamsa; Ketua PengarahPerkhidmatan Awam, Tan Sri Zainal Rahim Seman dan Presiden KongresKesatuan Pekerja-Pekerja Dalam Perkhidmatan Awam (Cuepacs), DatukAzih Muda.

Dalam pada itu, beliau turut mengumumkan cuti tanpa rekodkeagamaan khusus untuk penjawat awam bukan beragama Islam maksimumselama tujuh hari seperti penjawat awam beragama Islam. - UTUSANONLINE