Guru di Perantauan Terpaksa Ambil CRK Khamis

Guru di Perantauan Terpaksa Ambil CRKKhamis

 

廣告-請繼續往下閱讀

Kenyataan Media Rasmi Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM)berkaitan Cuti Peristiwa Khas Sekolah pada 9 Mei 2018 bagiPelaksanaan Pilihanraya Umum Ke 14.

廣告-請繼續往下閱讀

KPM mengambil maklum akan pengumuman SPR yang telah menetapkanTarikh PRU ke 14 adalah pada 9 Mei 2018, oleh itu KPM memutuskanuntuk memberi Cuti Peristiwa Khas pada tarikh tersebut.

 

Sekolah yang terlibat adalah semua Sekolah Kerajaan dan SekolahBantuan Kerajaan.

Sebanyak 6,941 (68%) buah sekolah dijadikan sebagai pusatmembuang undi.

Selain daripada itu, sekolah-sekolah yang terlibat sebagai pusatmengundi hendaklah memberi kerjasama kepada SPR, ika sekolah 2sesi, sesi petang pada 8hb Mei perlu ditangguhkan untuk memberiruang kepada SPR membuat persiapan tempat.

—-

Memandangkan pada hari Khamis adalah hari persekolahan, gurudiperantauan akan pulang mengundi di kampung terpaksa mengambilCuti Rehat Khas pada hari Khamis 10hb Mei 2018.

Hal ini mungkin tidak dapat dielakkan kerana perjalanan pergidan pulang dalam masa 1 hari mungkin akan menjejaskan kesihatan danagak membahayakan.

Kita juga menjangkakan PdPc pada hari Khamis akan tertangguh danguru yang ada perlu menggantikan kawan-kawan yang terpaksa cutipada hari tersebut.